duminică, 23 octombrie 2016

Parfumul clipei Armonii Poetice Liliana Liciu

Dan Lucian Corb și ,,Armoniile poetice"
Muzica și poezia, două ramuri ale artei, în care lirismul, abstractul, negrăitul, ritmul, fac front comun într-un mariaj perfect, vorbesc sufletului omenesc despre sublimul din existență, despre Armonia ce guvernează lumea, armonie care se găsește în proximitatea spațiului contigent ființei noastre.
Puntea creată de Lucian Corb între muzica domniei sale și versul nostru, cu o extremă precizie remarcată prin incomparabila esențializare a versului, este o punte de legătură în care trăsăturile comune de care aminteam mai sus, fac ca mariajul să fie ca o unitate imuabilă.
Coordonator al proiectului ,,Parfumul clipei / Armonii poetice” Antologie de poezii și melodii, poetul- muzician ne cântă versurile, într-un act artistic deosebit, participând cu tot sufletul și așezând trăirile, emoțiile, cu multă pricepere și finețe între paginile volumului, respectiv pe CD-ul oferit cadou.
Săptămâna trecută am avut marea bucurie de a primi antologia în care versurile mele au fost așezate lângă creațiile multor poeți, însă, din diferite motive, nu am apucat nici până astăzi să-i mulțumesc d-lui Lucian.
Nu este deloc ușor să fii coordonatorul unui astfel de proiect, de aceea înțeleg că munca depusă de dânsul și de cei care s-au îngrijit ca volumul de față să apară într-o formă excepțională din toate punctele de vedere, este fantastică. Apărut la ,,Editura Scriitorilor, sub editarea Mirelei Voinea, volumul de față unește poeți din toate colțurile țării, unii dintre noi cunoscându-ne foarte bine din mediul virtual, respectiv de pe rețelele de socializare, grupurile literare și site-ul Grai Românesc, precum și de la diferitele evenimente literare. Întâlnim aici versurile poeților: Burde Victor, Dan Lucian Corb, Maria Niculescu, Diana Olteanu, Dumitru Dănăilă, Lavinia Elena Niculcea, Maria Marinescu, Ingrid Jenifer Balacks, Corina Mihaela Soare, Sarita Costan, Stela Cheregi, Mihail Rujoiu, Angelica Ioanovici, Lăcrimioara Iva, Maria Trif, Trandafir Simpetru, Ciobanu Gica,Dana Ene, Liliana Liciu și multe alte nume sonore ale poeziei.
Cum trăim vremuri din ce în ce mai sensibile la frumusețea din jur, lucru menționat și altă dată de mine, iată că, sub semnul prieteniei, Armoniile poetice vin ca un balsam pentru sufletul nostru, portretând cele mai adânci aspirații umane.
Mulțumim frumos, d-le Lucian Corb!
Liliana Liciu-redactor șef Grai românesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu